Stralucirea firului de par

Creat in data: 2016-01-30 Vizualizari: 863 Comment: 0

Haideti sa mai aflam cateva lucruri interesante despre noi, despre firele noastre de par! Ne propunem ca in acest site sa prezentam, in afara de caracteristicile importante pentru fiecare vopsea de par in parte, mai multe informatii despre cum actioneaza diversele produse de ingrijire si styling. Mai mult, vom sti de ce si cand este necesar sa le folosim, idei oferite in scopul de a avea un par frumos si sanatos.

Stralucirea naturala a oricarui tip de par este un rezultat al sebuumului secretat de scalp, care este o substanta uleioasa compusa din ceara si grasimi, cu un continut important de compusi antiseptici pentru prevenirea si combaterea potentialelor infectii. Sebuumul este produs de glandele sebacee prezente in derm (la nivelul pielii). Aceste glande comunica cu foliculii din par care secreta sebuumul. Ca un lubrifiant, sebuumul confera o protectie foarte buna firului de par, netezind cuticulele si ajutand parul sa-si pastreze hidratarea si elasticitatea.

fir de par vazut la microscopCu cat mai netede sunt cuticulele, cu atat mai multa lumina este reflectata de firele de par, ceea ce confera parului stralucire. Acesta este motivul pentru care parul cret nu este la fel de stralucitor ca si parul drept, cuticulele fiind mai putin netede si reflectand lumina mai putin. In imaginea alaturata puteti observa cum se vad cuticulele la microscop. In conditii deosebite, de exemplu cand in corp exista o activitate hormonala intensa, glandele sebacee produc prea mult sebuum ceea face sa apara asa numitul par gras, si invers, cand exista o activitate hormonala mai mica, glandele produc prea putin sebuum, rezultand parul uscat.

Stiati ca..?

  1. Parul creste cu o viteza de 1,5 cm intr-o luna?

  2. Un fir de par traieste pana la 7 ani?

  3. Daca un om nu-si tunde niciodata parul, acesta poate creste pana la o lungime de 107 cm inainte sa cada?

  4. Femeile au mai mult par decat barbatii?

  5. Parul creste mai repede in timpul verii si in timpul somnului?

  6. Cel mai mult parul creste intre 16 si 24 de ani?

  7. Intre 40 si 50 de ani femeile isi pierd 20% din par?

  8. Parul devine mai uscat o data cu inaintarea in varsta?

Tags: stralucire

Lasa un comment

Captcha